Alle ruimte voor goede zorg en begeleiding


Wat is een prinshuis?

De locatie Zwiese is een landhoeve voor 8 jongeren (begeleid-beschermd) zelfstandig leren wonen met zorg op maat. Iedere jongere heeft op deze locatie zijn eigen slaapkamer, woonkamer en badkamer.  Op deze locatie is dag en nacht iemand aanwezig/-bereikbaar.

Deze locaties bieden veiligheid, vertrouwde zorg en opvangmogelijkheden in een vorm van een gezinsstructuur. Een Prinshuis is een huis voor jongeren die 7/24 uur zorgtoezicht nodig hebben en waarin je leert zelfstandig te leven en een eigen toekomst op te bouwen.

De begeleiders heten de gezinshuiswerkers, dat wil zeggen vaste mensen die een soort ouderrol functie hebben en 7/24 uur bereid zijn om jou te helpen. De opvang is bewust kleinschalig zodat er voldoende aandacht, rust en ruimte  is voor iedereen.

Je leert met afspraken, zorgplan en doelen aan je eigen problematiek, ontwikkeling, stabiliteit en toekomst te werken. Jij bepaalt zelf welke zorg je wel of niet wilt en aankunt en zelf kan aangeven hoe zorg wel positief kan werken. Je bepaalt zelf waar je wel/niet gebruik van wilt maken. Wij helpen je overal mee waar jij hulp bij nodig hebt.

Prinshuis ‘Zwiese’ – Loozen (Hardenberg)

Een vrijstaande locatie in een landelijke omgeving


Wie wonen er in ‘Zwiese’ Prinshuis?

In de groeps locatie Landhoeve Zwiese verblijven periodiek jongeren vanaf 18 jaar en ouder. Jongeren met een 24 uur zorg indicatie, en ook een Wajong uitkering, studiefinanciering of een andere vorm van inkomen.

Iedere bewoner heeft een eigen privé woonkamer-slaapkamer en badkamer. Wel is er sprake van onzelfstandige bewoning. Er is een gezamenlijke open keuken waar we samen en apart kunnen koken. Prinshuizen zorgt voor aanvulling in de woning wat een mens nodig heeft om gezond te kunnen leven.  In het weekend zorgt iedereen voor zijn eigen warme maaltijd en kan dit zelf (leren) klaarmaken.

Er is een grote woonkamer en ontspanningsruimte om te poolen, dart, gamen, samen zijn voor algemeen gebruik. Prinshuizen is speciaal opgericht voor jongeren die zorg nodig hebben en zorg willen maar vaak buiten de reguliere opvang terecht kunnen komen. Daardoor tussen wal en schip dreigen te vallen en neiging hebben de zorg te gaan vermijden.

Jongeren die zelfstandig willen leren wonen met zorg op maat. Prinshuizen draait de zorg om! De zorg word ingezet naar vraag, behoefte en acceptatie dus leveren van maatwerk!


Activiteit-vrije tijd

Elke maand worden er leuke activiteiten ondernomen met elkaar. Dit doen we samen en in overleg en de jongeren kunnen zelf aangeven welke activiteit ze graag eens zouden willen doen. Ook gezamenlijk een activiteit op verzoek met je eigen verjaardag is mogelijk. We betrekken hier iedereen bij die een contract heeft met Prinshuizen. Doordat we iedereen er bij betrekken stimuleren we de sociale contacten en ontstaan er nieuwe contacten onderling. Iedereen mag altijd meedoen en is welkom!


Familiebeleid

Prinshuizen werkt graag samen met jongere en familie en bekenden en samen zorgen we voor een fijn en veilig netwerk om de jongeren heen! Met regelmatig overleg worden alle belangrijke punten regelmatig besproken en geëvalueerd.

zelfstandig leren wonen? vraag nu hulp aan!Aanmelden