Alle ruimte voor goede zorg en begeleiding


Wat is een prinshuis?

De locatie Zwiese is een landhoeve voor 8 jongeren (begeleid-beschermd) zelfstandig leren wonen met zorg op maat. Iedere jongere heeft op deze locatie zijn eigen slaapkamer, woonkamer en badkamer.  Op deze locatie is dag en nacht iemand aanwezig/-bereikbaar.

Deze locaties bieden veiligheid, vertrouwde zorg en opvangmogelijkheden in een vorm van een gezinsstructuur. Een Prinshuis is een huis voor jongeren en volwassenen die  beroep kunnen doen op 7/24 uur zorgtoezicht en waarin je leert zelfstandig te leven en een eigen toekomst op te bouwen.

De begeleiders zijn er 24 uur om jou verder te helpen. De opvang is bewust kleinschalig zodat er voldoende aandacht, rust en ruimte  is voor iedereen.

Je leert met inzet, afspraken, zorgplan en doelen aan je eigen problematiek, ontwikkeling, stabiliteit en toekomst te werken. Jij bepaalt zelf welke ondersteuning je nodig bent en samen werken we eraan. Wij helpen je overal mee waar jij hulp bij nodig hebt.

Prinshuis ‘Zwiese’ – Loozen (Hardenberg)

Een vrijstaande locatie in een landelijke omgeving


Wie wonen er in ‘Zwiese’ Prinshuis?

In de groeps locatie Landhoeve Zwiese verblijven periodiek jongeren vanaf 18 jaar en ouder. Jongeren met een 24 uur zorg indicatie, en ook een Wajong uitkering, studiefinanciering of een andere vorm van inkomen.

Iedere bewoner heeft een eigen privé woonkamer-slaapkamer en badkamer. Wel is er sprake van onzelfstandige bewoning. Er is een gezamenlijke open keuken waar we samen en apart kunnen koken. Prinshuizen zorgt voor aanvulling in de woning wat een mens nodig heeft om gezond te kunnen leven.  In het weekend zorgt iedereen voor zijn eigen warme maaltijd en kan dit zelf (leren) klaarmaken.

Er is een grote woonkamer en ontspanningsruimte om te poolen, dart, gamen, samen zijn voor algemeen gebruik. Prinshuizen is speciaal opgericht voor jongeren die zorg nodig hebben en zorg willen maar vaak buiten de reguliere opvang terecht kunnen komen. Daardoor tussen wal en schip dreigen te vallen en neiging hebben de zorg te gaan vermijden.

Jongeren die zelfstandig willen leren wonen met zorg op maat. Prinshuizen draait de zorg om! De zorg word ingezet naar vraag, behoefte en acceptatie dus leveren van maatwerk!


Activiteit-vrije tijd

Met enige regelmaat worden er leuke activiteiten ondernomen met elkaar. Dit doen we samen en in overleg. Doordat we iedereen er bij betrekken stimuleren we de sociale contacten en ontstaan er nieuwe en soms hele leuke contacten onderling. Iedereen mag meedoen en is welkom!


Familiebeleid

Prinshuizen werkt graag samen met jongere en familie en bekenden en samen zorgen we voor een fijn en veilig netwerk om de jongeren heen! Met regelmatig overleg worden alle belangrijke punten regelmatig besproken en geëvalueerd.