Jongerenopvang en GGZ zorg zonder drempels


Voor wie is een Prinshuis geschikt?

Bewoners en gebruikers van Prinshuizen zijn jongeren en jong- volwassenen met een gemiddeld /of lvg nivo van 18 jaar en ouder. Jongeren-(jong) volwassenen die te maken hebben met een psychiatrische achtergrond en kwetsbaarheid. Jongeren die door eigen problematiek(en), of door opname en verleden getraumatiseerd zijn, daarbij thuiszitten of leerplichtig zijn en/ of werkzoekend zijn.

Jongeren die tussen ‘wal en schip’ dreigen te vallen. Jongeren die extra zorg nodig hebben en de wens en behoefte hebben om te leren zelfstandig te leren wonen met (toezicht) zorg (op maat) met eigen regie. Er is altijd een mogelijkheid eerst te komen wennen door te komen logeren voordat er 7/24 uur word opgevangen.

Of je in aanmerking komt voor verblijf bij Prinshuizen hangt af van uw persoonlijke hulpvraag. We zijn een kleinschalig maatwerkvoorziening met een gezinshuis structuur en bieden opvang en begeleiding op PGB basis. Als je hier wilt wonen ben je hier van op de hoogte en kies je hier bewust voor.

Bij begeleid leren wonen met zorg op maat leven we apart maar ook bij elkaar. Hierin beslist uiteindelijk de directie wie er in aanmerking komt voor plaatsing en verblijf. Het is belangrijk dat er binnen het begeleiding aanbod een positief dynamiek ontstaat en blijft bestaan.


24-uurs zorg

begeleiding

hulp bij administratie

boodschappen hulp

huishoudelijke hulp

koken

Welke zorg is mogelijk bij Prinshuizen?


Non-Fysieke aanpak of benadering

Voor alle vormen van opvang en begeleiding binnen Prinshuizen is het goed om te weten dat we werken zonder een fysieke vorm van aanpak en benadering met uitzondering van gevaar voor jezelf of persoon zelf. Dit geldt voor beide partijen van personeel als persoon die in Prinshuizen verblijft. Onze jongeren en volwassenen willen graag met plezier leren wonen en leven en kiezen zelf vrijwillig voor deze vorm van opvang en zorg.  Prinshuizen zal zijn uiterste best doen dit samen met jou te realiseren. Het welzijn staat zeer hoog in vaandel!


Begeleid-beschermd leren wonen 24/7 uur zorg Landhoeve de Zwiese Loozen

Locatie Prinshuizen in Loozen biedt begeleiding met zorg (op maat) op een vrijstaand terrein in een bosrijke omgeving. Op deze locatie kunnen we alle zorg (op maat) inzetten indien gewenst. Voor verblijf bij Prinshuizen is de aanmelding vanaf 18 jaar en ouder.  Op deze locatie is plaats voor 8 jongeren.

SPOED opvang
Dit is (soms) mogelijkheden naar een plek voor langer durend verblijf binnen Prinshuizen. Neem contact op hierover wat de mogelijkheden zijn

Middelen vrij wonen
Wonen waar geen alcohol en drugs is toegestaan.

Hoe doen we dit bij Prinshuizen?

We maken duidelijke afspraken, vrijwillige medewerking en samenwerken

Toezicht 24 uur, elke dag 1op1 gesprek, NA meeting Hardenberg gaan volgen  (12 stappenplan), uc testen medewerking. Samenwerking met andere instantie. Prinshuizen bereikt veel door de unieke manier van pragmatische inzet en ervaringdeskundigheid